Voor welke diensten kan je nu precies beroep doen op Little Bean?

Preconceptioneel

Heb je een kinderwens of wil je gewoon graag klaar zijn wanneer je kinderwens begint te groeien? Neem dan zeker eens contact met me op. Dan kunnen we samen afstemmen in welke mate ik hierin een rol kan spelen.

Samen kunnen we nagaan hoe je bloedwaarden staan en hoe je je lichaam optimaal kan voorbereiden op een zwangerschap. Algemeen zullen we ook je algemene levenswijze onder de loep nemen, en verbeteringen doorvoeren waar kan.

Heb je al een tijdje een kinderwens, maar heb je die nog niet kunnen vervullen? Ook hiervoor kan je bij mij terecht. Samen kunnen we uitzoeken waar het momenteel fout loopt en wat de opties zijn om toch de kinderwens te kunnen vervullen.

Heb je al een aantal nare ervaringen achter de rug en heb je hier graag eens een babbel over met iemand die wat verder van je af staat om je zorgen te delen, ook dit kan uiteraard.

Neem zeker eens telefonisch of via mail contact op en dan kunnen we samen bespreken waar jij (en je partner eventueel) nood aan hebben.

Zwangerschap

Tijdens de zwangerschap kan je bij me terecht als je een aantal van de gewone controle-afspraken bij de gynaecoloog wilt omwisselen of aanvullen met een controle bij de vroedvrouw. Tijdens deze controle zullen we steeds de belangrijke parameters nakijken, denk maar aan de bloeddruk, je gewicht, de groei van de baby, de hartslag van de baby, de urine van de zwangere, bloedafnames indien nodig, enz…

Buiten deze standaardonderzoeken geef ik je info op maat, naargelang de termijn van je zwangerschap. Heb je specifiekere vragen of wil je graag een op maat gemaakte workshop/infosessie over een bepaald onderwerp, ben je hier zeker ook welkom voor. Dit kan zowel in groep als alleen. Hierin is alles mogelijk, laat me dus maar gerust via mail of telefonisch weten wat je verwachtingen of wensen zijn.

Postpartum

Na de bevalling kan je beroep op me doen voor de opvolging aan huis. Dit houdt in dat ik naga hoe je lichaam aan het herstellen is van de zwangerschap en bevalling, maar ook dat ik opvolg hoe je babytje het doet. Verder ben ik steeds bereikbaar als je je onzeker voelt over iets of als je vragen hebt.

Of je nu borstvoeding of flesvoeding geeft, elke manier van de baby voeden brengt zijn eigen specifieke vragen en problemen mee. Ook voor deze zaken kan je me bereiken. In deze periode geldt opnieuw dat wat je maar verwacht of wenst, alles mogelijk is na overleg.

Kolfconsulten

Sinds kort bied ik ook kolfconsulten aan! Nog niet erg gekend in onze regio, maar zeker niet te onderschatten. We weten allemaal of we al dan niet borstvoeding een kans willen geven na de bevalling, maar aangezien we nooit helemaal weten hoe dit zal lopen, denken we vaak nog niet na over het verloop op lange termijn. Stel dat de borstvoeding een succesverhaal blijkt te zijn waarvan jullie besluiten het ook nog verder te zetten na het hervatten van het werk, moet ook gedacht worden aan een kolf.

Er zijn echter zoveel kolven van verschillende soorten prijsklasses op de markt, dat de zoektocht naar een kolf niet zo gemakkelijk is als men op het eerste zicht zou denken. Bovenop het feit dat er zoveel keuze is, zijn er ook zoveel verschillende soorten, zowel qua intensiteit als qua vorm, draadloos of niet, oplaadbaar of niet, enkelzijdig, dubbelzijdig, 2 apart te regelen motoren of één enkele motor, en ga zo maar verder!

Tijdens een kolfconsult bij Little Bean kan je maar liefst 6 verschillende kolven uittesten, die ook elk van een verschillend merk zijn. Momenteel zitten volgende kolven in het assortiment: Mom&e dubbele elektrische kolf, Lansinoh Compact, Elvie, Horigen Chicture, Medela Freestyle Flex en Youha The Ins.

Voor een kolfconsult moet je een uur tot anderhalf uur uitrekken. De melk die je kolft, krijg je uiteraard mee naar huis! Een kolfconsult is best in te plannen wanneer de melkproductie al wat stabiel is, dus best pas ten vroegste na een aantal weken na de bevalling. Deze kolfconsulten zullen doorgaan in mijn praktijkruimte in Melsbroek op maandagvoormiddag of donderdagnamiddag/avond.

Workshops

Ik zal met Little Bean geregeld workshops organiseren over bepaalde onderwerpen. Denk bv maar aan het afbouwen van de borstvoeding, wat met krampjes, hoe kan ik me voorbereiden op de bevalling, afkolven en werken, …

Is er een onderwerp waar je graag een workshop over had gekregen maar die je maar niet ziet verschijnen op de website? Alle suggesties zijn steeds welkom! Stuur me zeker maar een mailtje!

Ben je geïnteresseerd in het volgen van workshops? Hou dan zeker de website en de social media-kanalen van Little Bean in de gaten! Hierop zullen de verschillende workshops aangekondigd en voorgesteld worden.