Hey allemaal! Laat ons beginnen bij het begin. Mezelf voorstellen dus. Ik ben Sabrina, oprichtster van Little Bean.

Al van kleins af droomde ik van een job in de hulpverlening. Ik wist nog niet op welke manier, maar ik wist dat ik mensen zou helpen. Pas ergens in mijn tienerjaren besefte ik dat bovenop het helpen van mensen, ik ook een verschil wou maken in hun leven. Ik wou een persoon zijn waar ze nog vaak aan zouden terugdenken met plezier, iemand die een bepaalde periode in hun leven getekend zou hebben.

Het heeft even geduurd voor ik wist wat ik zou gaan studeren en voor ik wist waar ik deze voldoening uit zou kunnen halen. Toen ik er uiteindelijk voor koos Vroedkunde te gaan studeren, wist ik na de eerste week van mij studies dat dit op mijn lijf geschreven stond. Daarbovenop gaf mijn opleiding mij mee dat het ook onze taak is ouders te empoweren en hen gesterkt te doen voelen in hun rol als ouder. Ik wist het dan misschien nog niet, maar ik was al jaren voorbestemd vroedvrouw te worden.

Nadat ik wat ervaring in het ziekenhuis heb opgedaan, voelde ik dat het tijd was om als zelfstandige vroedvrouw op te starten. Ik geloof heel erg in het feit dat zwangerschap en geboorte meestal volledig fysiologische processen zijn, ik droom dus van een maatschappij waar we geen zwangerschappen en geboortes onnodig blijven medicaliseren. Dat we ietwat meer naar landen als Nederland en het Verenigd Koninkrijk toe leunen. Waarbij de vroedvrouw wat wint aan autonomie zolang alles fysiologisch verloopt, waarbij er een betere samenwerking is tussen vroedvrouw en alle andere mogelijke hulpverleners en waarbij ouders geïnformeerde keuzes kunnen en mogen maken. Hier zijn wij namelijk voor opgeleid.

Met dit in het achterhoofd ben ik Little Bean opgestart. Met Little Bean hoop ik partner te zijn van het zwangere koppel en hen bij te staan waar nodig dit tot 1 jaar na de geboorte. Dit kan gaan van prenatale opvolging en prenatale voorbereidingen (rond borstvoeding, arbeid en bevalling, 4e trimester, …) tot postnatale opvolging en kolfconsulten.

Ik kijk er alvast superhard naar uit om jullie te leren kennen en samen met jullie aan dit nieuwe avontuur te beginnen.